7 Aralık 2018 Cuma

Yaş Almadan Önce

Bazen neyi nasıl anlatmam gerektiğini bilemiyorum. Cem Adrian şarkısını hayal ederken bi bakmışım Serdar Ortaç bestesi yapmışım. O nedenle çoğu zaman çekingen davranıyorum, sıkmamak içinse kısa kısa kesiyorum. Daha neyi nasıl anlatabilirim ki diyorum. Yaş aldıkça farkediyorum, kelimelerim değişiyor. İlkten bizim için herşey aguyken bir kaç seneye birçok madde cıss oluveriyor. Sonra daha çok öğreniyoruz ve daha farklı kelimelerle ifade ediyoruz.

4 Aralık 2018 Salı

İnsandan Topluma Ouroboros


İnsanoğlu olarak sahip olduğumuz bazı temel özellikler var. İşin fiziksel altyapısını, vücut parçalarımızı ve biyolojik yapımızı es geçersek neler yapıyoruz? İlk aklıma gelen konuşabildiğimiz oluyor. Birilerimize  günaydın diyebiliyoruz, iyi dileklerimizi kelimelerle iletebiliyoruz ve nefret ettiğimiz her neyse bunu sözel olarak aktarabiliyoruz. Başka, konuşmak dışında biz çok değerli varlıklar ne yapabiliyoruz. Nefret ve iyi dilek örneklerini vermiştik buda demektir ki hissedebiliyoruz, duygularımız var. Başkaa... Kendimi tanıdığımı sanırdım cidden, şimdi genel geçer özelliklerim hakkında bile tekliyorum. Madem örneklerimi bu şekilde bulamayacağım o halde şunu yapalım. Dünya'da bir tek ben sen vs olsaydık ve birbirimizi hiç tanımasaydık neler yapardık?

4 Ağustos 2018 Cumartesi

Cellatın Elindeki Sevgi


Her insan kendini doğuran kadına acı vererek dünyaya gelir ve sanki o acılar kendisininmiş gibi cıyaklar. Yabancıdır, korunmasızdır ve hissettiği sevgiden topluma atılmıştır. Hergün daha fazla sevilmenin özlemi içinde; dikkat çekmek, az daha başımı okşa demek, kucağa alınmak ve bana beni sevdiğini söyle gerekirse bunun için paralan diyerek kendini yer durur insanoğlu. Sevgi ihtiyaçtır.

24 Mart 2018 Cumartesi

Kelebek Etkisi

Öncelikle anlatacaklarım kaba, hoyrat ve çirkin şeyler lakin ben G. B. SHAW'ın da dediği gibi "Kitap gibi değil, bir hanımefendi gibi konuşmak istiyorum."

Söylesenize insan sevmeyi nasıl öğrenir? Gerçi bir dakika öncelikli sorumuz sanırım sevmek öğrenilebilir bir duygu mudur olacaktı yada duygular öğrenilebilir mi? Sanırım sevgiye geçmeden önce güvenden bahsetmemiz gerekir, Platon hesabı bir sorunun doğru olup olmadığını kanıtlamak için önce yanlış olup olmadığını sorgulamayız. Zira olumsuzu görmek ve öğrenmek her zaman bi tık daha hızlı bir süreçtir. O halde, güvendiğiniz bir insanı düşünün ( eğer öyle bir seçeneğiniz yoksa içlerinde en çok güvendiğinizi ele alın) ilk olarak ne zaman ona güvendiğinizi hissettiniz (ilk tanıştığınız insana hemen güvenmemeyi öğrenecek kadar çok tecrübe edindiğinizi varsayıyorum)?

21 Haziran 2017 Çarşamba

Nerede O Yazar, Düşünür Kadınlar!

Üniversitedeyken (bu şekilde çok geçmiş gibi bahsetmek gerçekten çok komik mezun olalı daha 1 ayolmadı zira her neyse) bir amfide derste hatırlıyorum 200'e yakın kişiyi. Özgürlük denizinde hepimize bir çay kaşığı su pay biçilmişti. Bizler, üniversiteli gençler dört senenin sonunda yargılanma yada olumsuz tepki görme korkusu olmadan konuşmaya başlamıştık. Önemli bir soru hatırlıyorum. Hocamız peki demişti bu psikiyatrik hastalığın erkeklerde daha fazla görülmesinin nedeni nedir sizce?

29 Mayıs 2017 Pazartesi

Sevmek Yalnızca Sevgiliyi Sevmek Midir?

Sevmek kolay olurdu sözlükte geçtiği gibi olsaydı her şey! Ama değil. Birkaç kelimenin yan yana dizilmesi kalbinde bir hareket yaratmaz, gözünden damla akıtmaz. Peki bu kadar anlamlı kılan nedir sevgi denen zilleti? Duygular mı? Sahi duygular her daim var mıdır içimizde? Doğuştan mıdır yani. Pek literatür taramadım ama bu vakitte kocaman hayır demek istiyorum. Doğuştan gelmez bence duygular. Tamam vardır bir tohumu, ama hissetmemizi sağlayan bir kaç DNA bozuntusu değildir. Sonuçta yakın biri vefat edince kıyafetini parçalayan, acıdan bayılan biziz değil mi? Peki haberlerde bir şekilde ölen insanlar, onlar içinde aynı duyguyu aynı şiddette mi hissederiz? Ha yoksa duygu hep varda şiddeti midir ona değer katan? Şiddeti anılar mı anlamlandırır dersiniz. Anılara yüklediğimiz anlamlar!

15 Mayıs 2017 Pazartesi

Çalınan Baharlara

Uzun zaman oldu. Yaşamdan bir şeyler yazmaya çalışıyorum belki okumuşsunuzdur. Ha bunca zaman hiç mi bi'şey olmadıda yazmadın demeyin. Tabiki de oldu. Yine küçük kızlarımız evlendirildi, kadınlar öldürüldü, işsizlik arttı, açlık sınırı kendi ile yarışıyor, ormanlar yandı yerine güzel oteller yapıldı, hayvanlar öldürüldü bizim için ayakkabı çanta vs oldu yetmedi dolduruldu donduruldu odamıza süs oldu daha uzatabilirimde yapmayacağım. Ben bu gece gençlerimizden bahsedeceğim.